• Contabilitate

  Suntem  asigurarea cea mai potrivita pentru banii dumneavoastra !

  Evita amenda si impozitele inutile !

  Societatea  nostra este asigurata profesional la Allianz-Tiriac Asigurari SA!

 • Expertiza

  Atestate:
  CECCAR autorizatie nr.10805/1996
  CAMERA CONSULTANTILOR FISCALI autorizatie nr.3982/06.05.2008
  CAMERA AUDITORILOR FINANCIARI autorizatie nr.1971/2008
 • Audit

  Un audit financiar, sau o declaratie financiara reprezinta analiza tranzactiilor financiare ale unei companii, sau orice alta entitate legala (inclusiv guvernul) , avand ca rezultat publicarea unei opinii independente in legatura cu relevanta, acuratetea, corectitudinea actelor prezentate.

  ...

Obligatia declararii contractelor

Baza legala: ORDIN nr.1400/21.09.2012 privind procedura de inregistrare a contractelor/documentelor incheiate intre persoane juridice romane, persoane fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente.

 

Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand persoanelor juridice straine au obligatia sa inregistreze contractele/documentele incheiate cu persoanele juridice straine sau persoanele fizice nerezidente care executa pe teritoriul Romaniei prestari de servicii de natura lucrarilor de constructii, de montaj, activitatilor de supraveghere, activitatilor de consultanta, de asistenta tehnica si a oricaror altor servicii prestate in Romania, care genereaza venituri impozabile.

Inregistrarea contractelor/documentelor, indiferent de durata acestora se inregistreaza la organele fiscale teritoriale de care apartine beneficiarul activitatii prevazute in contracte/documente.

Atunci cand nu este incheiat contract in forma scrisa, se inregistreaza documentele care justifica prestarile efective se servicii pe teritoriul Romaniei: situatii de lucrari, procese-verbale de receptie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piata sau orice alte documente corespunzatoare.

Inregistrarea contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, se realizeaza prin depunerea, la organul fiscal competent, a „Declaratiei de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romaniei, initiale/aditionale (conexe), incheiate cu persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente” cod 14.13.01.40/n, prevazuta in anexa nr.1 a Ordinului 1400/21.09.2012.

Nu fac obiectul inregistrarii la organele fiscale teritoriale, contractele/documentele pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei.

In situatia in care in datele declarate initial intervin modificari, acestea se declara in termen de 30 de zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei declaratii rectificative.

Pentru neindeplinirea obligatiei de inregistrare a contractelor/documentelor care justifica prestarile efective de servicii pe teritoriul Romanaiei, se aplica sanctiunea cu amenda de la 500 lei la 1000 lei pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1000 lei la 5000 lei pentru persoanele juridice.

La data intrarii in vigoare a Ordinului nr.1400/21.09.2012, respectiv la data de 10 octombrie 2012, se abroga OPANAF nr.2310/2007 privind procedura de inregistrare a contractelor incheiate intre persoane juridice romane si persoane juridice straine sau persoane fizice nerezidente.

Pentru servicii de contabilitate va rugam sa ne contactati.