Suntem asigurarea cea mai potrivita pentru banii dumneavoastra !
Evita amenda si impozitele inutile !
Societatea nostra este asigurata profesional la Allianz-Tiriac Asigurari SA!
Suntem asigurarea cea mai potrivita pentru banii dumneavoastra !
Evita amenda si impozitele inutile !
Societatea nostra este asigurata profesional la Allianz-Tiriac Asigurari SA!
Un audit financiar, sau o declaratie financiara reprezinta analiza tranzactiilor financiare ale unei companii, sau orice alta entitate legala (inclusiv guvernul) , avand ca rezultat publicarea unei opinii independente in legatura cu relevanta, acuratetea, corectitudinea actelor prezentate.
...
ProvizioaneBaza legala: Codul Fiscal Provizioanele se constituie in scopul acoperirii pierderilor sau datoriilor clar precizate, dar care la data inchiderii bilantului sunt certe ca vor exista, dar incerte ca valoare si data viitoare la care vor aparea. Provizionul reprezinta o datorie a carei valoare sau scadenta este incerta. La constituirea provizioanelor se inregistreaza cheltuiala, iar la anularea sau diminuarea lor se constituie venituri. Provizioanele sunt estimari ale incertitudinilor in contabilitate. In aceste conditii, evaluarea provizioanelor este conditionata in buna masura de datele statistice din exercitiile precedente. Provizioanele nu trebuiesc confundate cu datoriile din credite comerciale datorita faptului ca elementul de incertitudine este mult mai redus decat in cazul provizioanelor. Provizioanele se constituie daca se indeplinesc urmatoarele conditii: Se pot constitui provizioane pentru riscuri si cheltuieli, astfel: 1. Provizioane pentru litigii, care se constituie la sfarsitul anului pentru litigiile aflate in curs, deoarece exista riscul ca acestea sa fie incheiate defavorabil pentru unnitate. Provizioanele se constituie la nivelul sumelor aflate in litigiu si nu sunt deductibile fiscal. Ele sunt necesare pentru determinarea corecta a profitului net si a impozitului pe profit. 2. Provizioanele pentru clienti constituite in limita unui procent de 100% din valoarea creantelor asupra clientilor, care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii :
3. Provizioane pentru clienti incerti sunt cheltuieli deductibile limitat cf. art.22, alin 1, lit. c) din Codul fiscal, constituite in limita unor procente de 20%, 25% sau 30% din valoarea creantelor asupra clientilor, creante care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute la Art.22:
Diminuarea sau anularea provizioanelor se efectueaza prin trecerea acestora pe venituri in cazul incasarii creantei, proportional cu valoarea incasata sau inregistrarea acesteia pe cheltuieli. 4. Provizioane pentru garantii de buna executie, acordate clientilor conform clauzelor contractuale, in limita cheltuielilor prevazute pentru perioada de garantie. Cuantumul provizioanelor deductibile fiscal se stabileste prin ponderarea veniturilor din vanzarea produselor si serviciilor pentru care s-a acordat garantii cu cota medie de cheltuieli pentru reparatii din exercitiul precedent. Aceasta cota se determina ca raport intre cheltuielile aferente remediilor in perioada de garantie si veniturile din vanzarea produselor si serviciilor pentru care s-au acordat garantii. 5. Provizioane pentru cheltuieli de dezafectare imobilizari corporale, se refera la costurile estimate pentru demontarea si mutarea activului respectiv, costurile de restaurare a amplasamentului. 6. Provizioane pentru restructurare Pentru consultanta din partea unui expert contabil va invitam sa ne contactati. |